Kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan alkusyksystä 2018 kuvatun minidokumentin.

   

Mikä mahtaakaan olla Nivalan tunnetuin maamerkki? Jos kysyt keneltä tahansa musiikin ja viihteen parissa viime vuosikymmeninä toimineelta, niin vastaus on Tuiskula.    

    

Jo vuonna 1926 alkunsa saanut, alunperin Nivalan Urheilijoiden toimitalona ollut Tuiskula sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, Nivalan kaupungissa. Nykyisen rakennuksen historia alkaa vuodesta 1964. Paikalla on legendaarinen maine jo vuosikymmenten ajalta niin asiakkaiden ja artistien, kuin keikkamyyjienkin keskuudessa. Monen nuoruusmuistoissa Tuiskula on se paikka, jossa opittiin tanssimaan, nähtiin artistisuosikit sekä solmittiin ihmissuhteita, joista monet ovat kestäneet nykyhetkeen saakka. Huvi-iltoina Tuiskulaan saapui väkeä koko eteläisen Oulun alueelta, niin busseilla, junilla kuin autoillakin. Vuonna 1984 alkoi massiivinen jälleenrakennusurakka entisen, vuonna 1964 valmistuneen rakennuksen tuhouduttua lähes kokonaan tulipalossa ja nykyisen rakennuksen harjakaisia vietettiin keväällä 1985. 80-luku oli Tuiskulan kulta-aikaa, jolloin siellä esiintyivät mm. Metallica, Uriah Heep, Motörhead sekä kotimaisia kärkinimiä kuten Eppu Normaali ja Juice Leskinen. Nimekkäiden esiintyjien ja suurien kävijämäärien aikaa riitti 90-luvulle saakka, jolloin suosio alkoi hiipua ja 2000-luvulla toiminta oli enää satunnaista.

    

Syksyllä 2015 tapahtuneiden kauppojen myötä alkoi Tuiskulan uusi elämä. Kun paikka ennen tunnettiin etenkin nuorten huveista, nykyään suurimpana kohderyhmänä ovat aikuiset, alaikäisiä kuitenkaan täysin unohtamatta. Pääsiäisenä 2016 avasimme ovet yleisölle. Suuren remontointi- ja muutostyöurakan jälkeen Tuiskulan 2000 neliötä käsittävät tilat ovat jakaantuneet asiakkaiden käyttöön monella eri tavalla. Tuiskulassa on kaikkiaan 1600 anniskelupaikkaa, joilla se lunastaa tittelin Suomen ja Pohjoismaiden suurimpana yökerhona. Kokonsa ansiosta taloon voidaan tuoda suurtenkin areenoiden artisteja, mutta silti se on säilyttänyt jo takavuosilta tutun kotoisan keikkapaikan tunnelman. Tarjonnasta löytyy artisteja jokaiseen makuun rockista tanssimusiikkiin ja avajaisten jälkeen lavalle onkin kavunnut suuri joukko tunnettuja koti- ja ulkomaisia artisteja. Tuiskulan yrittäjä Ami Salmela toteaakin, että tasokkaat esiintyjät ovat tänä päivänä Tuiskulan ykkösasia. Suurin muutos entiseen on, että keikoille tullaan hakemaan aitoa elämystä. Nykyään ihmiset haluavat nauttia musiikista täysipainoisesti, ja sille pitää tarjota hyvät puitteet. Esiintyjistä etenkin heviyhtyeet ovat antaneet hyvää palautetta siitä, että Tuiskula on hyvän kokoinen paikka. Tänne mahtuu paljon ihmisiä, mutta silti tunnelma on jotain muuta kuin areenakeikoilla ja kiitosta on tullut siitä, että yleisön kanssa syntyy aito vuorovaikutus, Salmela kertoo.

   

Viihdettä Tuiskulassa on tarjolla moneen lähtöön ja viikon jokaiselle päivälle. Viikonloppuisin auki olevassa yökerhossa tarjoilusta huolehtivat alan ammattilaiset, ja discossa tanssittavat maan eturivin DJ:t. Päivittäin ovensa avaa Karaoke-pub, jossa torstaisin polkaistaan pystyyn karaoketanssit. Ja milloin vain nälkä pääsee yllättämään, ravintola Burger FOX tarjoaa laajan repertuaarin grilliantimia sekä salaatteja. Vuoden 2017 joulukuussa Tuiskulan tarjonta laajeni elokuvien esittämiseen. 85-paikkaisen elokuvateatterin valkokankaalla nähdään uusimmat elokuvat viikoittain. Viihtyvyyden takaavat mukavat istuimet ja tasokkaat äänen- ja kuvantoistolaitteet.  Keväällä 2018 rakennettu 250-paikkainen terassi on avoinna ympäri vuoden. Siellä voi ottaa aurinkoa kesäisin ja käydä vilvoittelemassa talvisin. Terassi toimii myös tupakointialueena. Koko talossa terassi mukaan luettuna on A-oikeudet.

    

Lisää aktiviteetteja tarjoavat mm. nyrkkeilypelikone ja lisäksi Tuiskulassa voi pelata ilmakiekkoa, biljardia sekä lautapelejä. Nykyaikaan päivitetyssä Tuiskulassa remontointi ja sisustus on tehty historiaa kunnioittaen ja menneen ajan henki näkyy esimerkiksi pubin puolella, jossa yhden seinän tapetti on painettu Tuiskulan vanhoja lehti-ilmoituksia käyttäen. Tavoitteenamme on ollut rakentaa maakunnan paras ja monipuolisin viihdekeskus, joka tarjoaa asiakkaalle elämyksiä monella eri tavalla ja josta jokaiselle löytyisi joku oma juttu.

    

Tervetuloa viihtymään Tuiskulaan, Suomen suurimpaan viihdekeskukseen!

    

TÄSTÄ LINKISTÄ pääsee katsomaan esittelyvideomme, joka on kuvattu kesäkuussa 2016. Videon kuvaamisen jälkeen on tapahtunut vielä muutoksia: julkisivuremontti, uusi terassi sekä paljon muuta!